Heroonsocks/Sokken doneren 1

 

Heroonsocks/Sokken doneren 2

Heroonsocks/Sokken doneren 3

 

WAAROM WE SOKKEN DONEREN - DUIZENDEN, OM PRECIES TE ZIJN

 

HOE KAN EEN KLEIN DING ALS SOKKEN EEN GROOT VERSCHIL MAKEN VOOR KANSARMEN & DAKLOZEN? 

WRI T T E N BY WE N D Y RAY M AKERS 

 

Antwerpen -Vanaf de eerste dag zijn we van mening dat elke dag iets goeds doen net zo ingeburgerd moet zijn in je routine als elke ochtend je propere sokken aantrekken. Eén van de liefdadigheidsinitiatieven dat we vanaf 2020 ondersteunen is "Ik geef een Sok", één van de initiatieven van de HOS Foundation vzw tijdens de Warmste Week staat hierbij centraal. Bij elke bestelling doneren we een paar sokken aan goede doelen waar sokken een fundamenteel, transformerend item zijn. Een kleinigheid, maakt een groot verschil.

 

Wist u dat? Sokken het meest gevraagde item van daklozenopvangcentra zijn. Dit komt omdat sokken zelden worden gedoneerd, omdat we ze dragen en nooit oude stinkende sokken met gaten zouden weggeven. Maar als je dakloos bent loop je meer dan de gemiddelde persoon, en je hebt niet de luxe om alle dagen propere sokken aan te trekken. Wat leidt tot ernstige voetproblemen, die kunnen opgelost worden door zoiets simpels als propere sokken.

 

Het is moeilijk in te schatten wat een impact ogenschijnlijk kleine dingen, zoals nieuwe sokken, kunnen hebben op iemand die dakloos is, vooral op degenen die buiten slapen in de kou. Je schoon, comfortabel en warm voelen maakt zo'n positief verschil voor iemands zelfvertrouwen en mentaliteit. Door te zorgen voor deze basisbehoeften, zoals eten en kleding, hebben de daklozen de ruimte om deel te nemen aan de andere diensten die aangeboden worden in de daklozenshelters, zoals huisvestingsadvies en gezondheidszorg, en zo aan hun reis uit dakloosheid te beginnen. De toegang tot schoon ondergoed en sokken is echter zeer beperkt. Organisaties zijn terughoudend om versleten sokken en onderbroeken te verzamelen en uit te delen. Sokken zijn een bijzondere zorg. Vochtige en vuile sokken worden zelden vervangen, omdat basishygiëne een serieuze uitdaging

 

Dakloosheid is een maatschappelijk probleem en jullie steun om dit te erkennen is van onschatbare waarde en wordt echt gewaardeerd.

 

Het is essentieel om te erkennen dat daklozen net als iedereen gezondheidsproblemen hebben, en in de huidige situatie is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot warme sokken.

Dankzij de ambassadeurs "de Business klanten van Hero On Socks" zullen we begin januari maar liefst 3000 paar sokken kunnen uitdelen! We gaan er ook voor zorgen dat door het jaar door vele duizenden paar sokken zullen volgen die via verschillende shelters en initiatieven verder worden verspreid. En daar stopt het niet! Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan verschillende innovatieve projecten die weliswaar niet direct iets met sokken als basis te maken hebben maar wel met onze missie. Zoveel mogelijk mensen helpen!

 

Vandaag zijn we allemaal diep getroffen door de huidige pandemie, maar het is geweldig om te voelen dat zelfs in moeilijke tijden onze klanten nog steeds mensen willen ondersteunen die leven in de de meest kwetsbare omstandigheden in onze samenleving.

Schone kleding geeft mensen die thuisloosheid ervaren waardigheid en zelfvertrouwen.

We hebben daarom tijdens deze pandemie besloten met het team om meer te doen. Meer voor hen die nu wel erg erg hard in de kou bleven staan.

Het is moeilijk in je KOT te blijven als je geen KOT hebt.

2021 wordt voor Hero On Socks dan ook een belangrijk jaar om het verschil te maken en dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we onze ambassadeurs dagelijks voor nodig.

Wat misschien voelt als een kleine donatie voor jou, kan een enorm verschil maken dus super bedankt.

 

 

Instagram
#HEROONSOCKS

 

Ontdek #Heroonsocks op Lijstjestijd