Changing the world on socks!

Samen maken we impact

 

Wij van Hero-on-Socks zijn toegewijd aan onze missie: mensen ervan bewust maken dat er voor onze planeet geen plan B bestaat.

Onze missie sinds dag één is om mensen te helpen! 

Sok per sok. Dat doen we samen, de wereld veranderen op sokken.

Samenwerken is essentieel

We werken samen met geweldige organisaties die mensen sterker maken door hen vertrouwen te geven. Organisaties die – soms jarenlang(e) - misbruik, armoede, ziekte, dakloosheid,… doorbreken. Die zorgen voor toegankelijk onderwijs, gendergelijkheid, inclusie, respect,… Soms heeft iemand immers gewoon wat hulp nodig. We geloven dat elke levend wezen op onze planeet die hulp verdient.

Elk paar verkochte sokken helpt iemand ergens. Dus als je onze sokken draagt, ben jij een echte Held-op-Sokken en verbeter je de wereld. Simpel toch?

We kunnen dus samen impact maken.

Dus als je onze sokken koopt en draagt ben je een echte Held Op Sokken en verbeter je de wereld. Simpel toch!

We denken nog steeds dat dit een geweldig idee is.

We geloven namelijk dat een comfortabele wereld een betere wereld is.

Iedereen, ongeacht de omstandigheden verdient het om schone sokken aan te trekken, sokken die goed voelen.

Dus we hebben sokken ontworpen waarin je wil wonen.

En voor elke sok die jij koopt doneren wij 40% van de winst aan goede doelen.

Welke doelen dat kies je zelf.

Maar onze missie eindigt niet met een financiële bijdrage…

Bewustwording

#Heroonsocks gaat ook – en misschien nog meer - over bewustwording creëren om een blijvende verandering te realiseren.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen – of Sustainable Development Goals (SDG’s) – vormen daarbij ons vertrekpunt. Zeventien globale doelstellingen en 169 subdoelstellingen die onze planeet tegen 2030 weer op het juiste spoor moeten krijgen als het gaat om het milieu, om de leefomstandigheden van mensen, om onze welvaart. Deze brochure vertelt je er alles over.

Het woord ‘globaal’ zegt het echter al: de SDG’s zijn in essentie een kader voor bedrijven, organisaties en overheden overal ter wereld. En dus kwam al snel de vraag: wat betekent dat nu voor de vrouw of man in de straat? Kunnen ook zij hun steentje bijdragen? Kunnen wij ook een steentje bijdragen?

Good Life Goals

De Good Life Goals (GLG’s) geven het antwoord op die vraag. Zij maken de ‘globale’ doelstellingen lokaal en persoonlijk. Ze zijn de kortste weg van jouw persoonlijke actie naar een betere wereld. (Weten welke Goodlife Goal jij ondersteunt bij de aankoop van je sokken? Kijk achteraan op de box.)

Een voorbeeld?

SDG 2 luidt officieel ‘Geen honger’. Ietsjes langer luidt het “Beëindig honger, bereik voedselzekerheid en verbeterde voeding en promoot duurzame landbouw”. Het ultieme doel is om tegen 2030 hongersnood de wereld uit te helpen onder andere door te kunnen rekenen op duurzame landbouw.

GLG 2 spreekt jou heel persoonlijk aan. “Eet beter!” En geeft meteen wat voorbeelden van dingen die je morgen kunt doen:

  • eet meer fruit en groenten. Of lees tussen de regels: eet minder vlees want de vleesindustrie is een belangrijke bron van CO2-uitstoot
  • koop lokaal gekweekt(e) en seizoensgebonden fruit en groenten. Liefst fair trade. Vergeet dus boontjes uit Kenia of aardbeien in de winter
  • help kinderen, ouderen en zwangere vrouwen om te (kunnen) eten wat goed voor ze is
  • informeer je over de voeding die je koopt: hoe is ze gekweekt, geproduceerd, getransporteerd,…?

En dus koppelen we elke sok niet enkel aan een goed doel of een sensibiliseringscampagne maar ook aan de achterliggende Good Life Goal die jou vertelt hou je heel persoonlijk, met kleine maar doenbare stappen, ook impact kunt creëren.

 

 

 

Instagram
#HEROONSOCKS

 

Ontdek #Heroonsocks op Lijstjestijd