Duurzaam is de standaard

In balans met de planeet

Elke vezel in onze organisatie gelooft dat we in balans moeten zijn met de planeet. Dat werken we concreet uit als volgt.

Duurzaam katoen

Hero-on-socks zijn gemaakt van organisch, GOTS-gecertificeerd katoen.

GOTS (Global Organic Textile Standard) is wereldwijd dé toonaangevende norm voor textielverwerking van organische vezels. Naast ecologische hanteert deze norm ook sociale criteria.

Door GOTS-gecertificeerd katoen te gebruiken:

  • vermijden we dat er giftige chemicaliën gebruikt worden tijdens de productie van onze producten. Mens en planeet komen op de eerste plaats
  • verbruiken we tot 50% minder water, omdat biologisch katoen minder water nodig heeft dan hun genetisch gemodificeerde tegenhangers
  • weten we dat boeren in veilige arbeidsomstandigheden werken en daarvoor een eerlijk loon ontvangen.

Duurzame productie

We verven onze garens in een gecertificeerde ververij om de juiste kleuren toe te voegen aan onze designs. Geen pesticiden.

Om ervoor te zorgen dat de producten lang meegaan, stomen en persen we de sokken. Dit proces:

  • voorkomt krimp
  • maakt de sokken heel zacht
  • en zorgt ervoor dat de sokken lang meegaan.

Je voelt het verschil in kwaliteit. Echt!

Tot slot: we produceren in Italië en in Polen. Niet ergens ver weg in het Oosten. Zo verkleinen we de voetafdruk van ons transport.

Duurzame verpakking en communicatie

Onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecycleerd karton. Ze zijn zo ontworpen dat er geen lijm komt kijken bij de assemblage.

We beperken het drukwerk in de mate van het mogelijke. Maar wat we drukken, drukken we op gerecycleerd papier en karton.

 

 

Instagram
#HEROONSOCKS

 

Ontdek #Heroonsocks op Lijstjestijd